Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus (dub.)

Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus (dub.)

Kaikkien kattien kunkku, maitoa mielivä, säilällään sivaltava, pelkoja päin puskeva kissa tekee tänä jouluna paluun.

Ensi kertaa yli vuosikymmeneen DreamWorks Animation esittää Shrek-maailmaan sijoittuvan uuden seikkailutarinan, kun peloton lainsuojaton Saapasjalkakissa huomaa, että hänen hullunrohkeutensa ja yltiöpäisyytensä ovat vaatineet veronsa. Katti on käyttänyt jo kahdeksan yhdeksästä elämästään, tosin hän sekosi jo laskuissakin. Nyt hän päättää hankkia menetetyt elämät takaisin ja joutuu hurjaan seikkailuun.

Saapasjalkakissa lähtee eeppiselle matkalle Mustaan Metsään, etsimään myyttistä Toivomustähteä ja hakemaan menetettyjä elämiään takaisin. Koska hänellä on vain yksi elämä jäljellä, hänen on nöyrryttävä pyytämään apua entiseltä kumppaniltaan ja vastustajaltaan, kiehtovalta Kitty Pehmotassulta.

Matkallaan Saapasjalkakissa ja Kitty ottavat avukseen - vastoin parempaa tietoaan - rähjäisen, leukojaan louskuttavan, hillittömän hilpeän hurtan, Perron. Sankarillisen kolmikkomme on pysyttävä askeleen edellä Kultakutria ja Kolmen Karhun Mafiaa, "Big" Jack Horneria ja hirmuista palkkionmetsästäjää, Isoa Pahaa Sutta.

Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus on kauan odotettu jatko-osa Oscar-ehdokkuuden saaneelle vuoden 2011 menestyselokuvalle Saapasjalkakissa. Sen on ohjannut Joel Crawford ja tuottanut Mark Swift, tekijät DreamWorks Animationin huippusuositun elokuvan Croodit 2: Uusi aika takana. Elokuvan vastaava tuottaja on Illuminationin perustaja ja johtaja Chris Meledandri.

Saapasjalkakissan hahmo nähtiin ensi kerran Oscar®-ehdokkuuden saaneessa vuoden 2004 elokuvassa Shrek 2, ja siitä tuli välittömästi maailmanlaajuinen, huomion keskipisteeseen noussut sensaatio. Saapasjalkakissa on tähdittänyt myös kahta muuta Shrek-jatko-osaa sekä omaa elokuvaansa ja esiintynyt myös lukuisissa DreamWorks Animationin videoissa ja tv-sarjoissa. Shrek- ja Saapasjalkakissa-elokuvat ovat yhdessä tuottaneet maailmanlaajuisesti yli 3,5 miljardia dollaria.

Ohjaus:

Joel Crawford

Näyttelijät:
SUOMENKIELINEN ÄÄNIVERSIO
Saapasjalkakissa: Heikki Sankari
Kitty Pehmotassu: Petra Karjalainen
Perrito: Miiko Toiviainen
Kultakutri: Mimosa Willamo
Isäkarhu: Markus Bäckman
Äitikarhu: Sari Ann Stolt
Pikkukarhu: Vili Orava
Jaakko Perso: Antti Pääkkönen
Susi: Joonas Saartamo

MUISSA ROOLEISSA
Herbalisti ja Sansa
Lauri Mikkola
Pasi Ruohonen
Kristiina Wheeler
Viivi Tamminen
Jukka Nylund
Katja Aakkula
Taisto Oksanen
Raili Raitala
Kuura Rossi
Helmi Kallio

Studio: IYUNO · SDI GROUP
Suomennos: Isto Aitokari
Ohjaus ja äänitys: Lauri Planman
Tuotantopäälliköt: Tarja Alexander, Carolina Heinonen

Genret: Animaatio, Seikkailu

Ikäraja
7
Pituus
01 h 43 min