Ruby - Teini-ikäinen merihirviö, puhuttu suomeksi

Ruby - Teini-ikäinen merihirviö, puhuttu suomeksi

Joskus sankaruus karehtii ihan pinnan alla.

Tänä kesänä DreamWorks Animation sukeltaa kouluelämän myrskyisiin vesiin. Hulvattoman hauska, sydämellinen toimintakomedia kertoo ujosta teinitytöstä, jolle selviää, että hän on legendaarista, kuninkaallista myyttisten merihirviöiden sukua, ja että hänen kohtalonsa valtamerten syvyyksissä on suurempi kuin hän koskaan osasi kuvitella.

Herttainen, kömpelö 16-vuotias Ruby Gillman yrittää epätoivoisesti sopeutua Oceanside High’n elämään, mutta tuntee useimmiten olevansa näkymätön.

Hän antaa matematiikan tukiopetusta skeittari-ihastukselleen, joka tuntuu ihailevan vain Rubyn fraktaaleja, eikä Ruby voi hengailla rannalla suosittujen nuorten kanssa, koska ylisuojeleva superäiti on kieltänyt Rubya menemästä veteen.

Mutta kun Ruby rikkoo äidin tärkeintä sääntöä, hän saa selville olevansa krakensoturikuningatarten jälkeläinen, joka perii kruunun määräilevältä isoäidiltään, Seitsemän meren soturikuningattarelta.

Krakenit ovat vannoneet suojelevansa valtameriä turhamaisilta, vallanhimoisilta merenneidoilta, jotka ovat taistelleet ikiajat krakeneita vastaan. Asiaan liittyy yksi iso ja pakottava ongelma: koulun kaunis, suosittu tulokas Chelsea sattuu olemaan merenneito. Rubyn pitää hyväksyä kohtalonsa ja taistella kaikin voimin suojellakseen rakkaitaan.

Elokuvan on ohjannut Oscar®-ehdokas Kirk DeMicco (Vivo, Croodit) ja tuottanut Kelly Cooney Cilella (Trolls: Maailmankiertue, Trolls), ja toisena ohjaajana on toiminut Faryn Pearl (Croodit: Uusi aika, Trolls: Maailmankiertue).

Näyttelijät:

Suomeksi dubattu versio:
Ruby - Saana Norra
Agatha - Niina Lahtinen
Chelsea - Jenny Pitkänen
Isomaammo - Carla Rindell
Brill - Viki Eerikkilä
Gordon - Eero Saarinen
Margot - Linnea Leino
Arthur - Veeti Kallio
Connor - Henri Piispanen
Trevin - Roope Puhakka
Sam - Otava Rossi
Bliss - Iiris Kovalainen

Genret: Animaatio

Ikäraja
7
Pituus
01 h 31 min